חפש בבלוג זה

יום שלישי, 18 בינואר 2011

על חברות אמת, יהלומים והקשר בניהם.



במהלך חיינו אנו אוספים אין-ספור דברים; זכרונות, תובנות וחברים.ישנם חברים שניצוץ הקשר חל בילדות, וכמו (ולהבדיל אלפי הבדלות) מפגע בריאותי כלשהוא, הם מלווים אותך לכל אשר תלך ותפנה.


מעטים מאוד (אם בכלל) האנשים שתרצה לחלוק איתם את כל חייך ועד שארית ימיך.
לפעמים - לא מוצאים ולו אדם אחד, לפעמים מוצאים אולם הדרכים מתפצלות (הגדרה מעודנת להליך כואב, מצלק ושורט)
ולעיתים (שהן נדירות כפרחה שקוראת ניטשה/דוברת עברית תקינה ולא פולטת "מכנס" או תחתון"), מכירים חבר של אמת, פרטנר אמיתי.יהלום של ממש.
וחברות אמת היא אחד הדברים הבודדים שלא ניתן לקנות, אבל ערכם הוא עצום וענק שאין לתאר במילים.



                                     זהו יהלום יפה, אבל יופיו לא משתווה לחברות אמת.

החברות היא סלע קיומנו;היא הכתף שאנחנו בוכים עליה בשעת משבר, היא החיוכים, ההנאות המשותפות, היא אוסף יקר מפז זכרונות, שחרוטים בלבבות שלנו - לנצח.
כל דקה וכל שעה שווה לזכייה בלוטו (בעיני - הלוטו הרוחני ששווה פי מיליון מכל סכום כסף בעולם), כל שיחה אוצרת בתוכה אינספור זכרונות ורגשות , ממלאת מצברים ומטהרת את הנשמה.

מרילין מונרו גרסה כי "הלומים הם החברים הטובים ביותר של האישה".
לדעתי - חברי האמת הם היהלומים האמיתיים


גם בעולם הקולינארי ישנם יהלומים;ישנן מנות. שמהוות את "חוד החנית" ולא נס ליחן (לדעתי זה נכון ל"פאבלובה", מכיוון שהיא משלבת מרקמים, טעמים וצבעים שיוצרים הרמוניה שאין כמוה)

בין כל הקינוחים ניצבת בראש הפסגה ה"פבלובה".. אנה פבלובה, פרימה בלרינה מפורסמת ויפהפייה שנולדה בסט. פטרסבורג שברוסיה, סיירה עם להקת המחול שלה במהלך שנות ה-20 של המאה שעברה ברחבי העולם, והופיעה מול מאות אלפי מעריצים
לאחר הופעה מוצלחת במיוחד, יצאו חברי להקת הבלט למסעדת המלון כדי לבלות ערב קולינרי מהנה.. שף המסעדה, שנשבה אף הוא בקסמה של אנה פבלובה, ניגש אל שולחנה וביקש את רשותה להכין עבורה קינוח מיוחד וחדש שאיש לא מכיר. פבלובה נתנה את הסכמתה והשף נכנס בזריזות למטבח . לאחר זמן מה הונח על שולחנה של פבלובה מנה מרהיבה ביופייה שכללה מרנג  ומסביבו קצפת ופירות . הצבע השולט במנה היה ורוד, והשף הסביר שמדובר בהומאז' לשמלה הוורודה שלבשה הרקדנית פבלובה בהופעה באותו הערב. הקינוח היה מקורי וטעים להפליא, וקיבל את שמה של הפרימה בלרינה הדגולה.

                                                נכון שזה מראה משובב עין ? 
ועכשיו- למתכון

פבלובה תותים וקצפת

    

לקערת המרנג:
5 חלבונים
2 כוסות סוכר
2 כפיות חומץ
2 כפיות קורנפלור (לא חובה)

למלית:
2 מיכלי שמנת מתוקה
1/3 כוס סוכר
סלסילה של תותים טריים שטופים

אופן ההכנה:
1. מחממים תנור ל-150 מעלות.

2. טורפים את החלבונים והסוכר בקערה.

3. מניחים את הקערה על סיר עם מים רותחים (אסור שהקערה תבוא במגע עם המים) ומערבבים מידי פעם עד שהסוכר נמס.

4. מורידים את הקערה מהסיר ומקציפים במהירות גבוהה את החלבונים כ-10 דקות עד שמקבלים קצף יציב.

5. מוסיפים בתנועות קיפול לתוך הקצף את החומץ, מנפים מעל את הקורנפלור ומערבבים.

6. ממלאים שק זילוף ומזלפים על נייר אפיה עיגול בקוטר של עוגה ודפנות מעט גבוהות יותר.

7. אופים כ- 100 דקות עד שהמרנג נחלץ בקלות מנייר האפייה, והוא לבן ולא זהוב.

8. לפני הגשה מקציפים את השמנת עם הסוכר לקבלת קצפת רכה, ממלאים את המרנג ומקשטים בתותים
*הערה שלי - אפשר ורצוי להוסיף גם פלחי קיווי.החמצמצות של הקיווי מהווה ניגוד למתיקות של התותים והשילוב מקסים ומפתיע לטובה
ועכשיו ספרו לי חברים - במה נמדדת חברות 


אמת?


שולחת ים של נשיקות ואנרגיות חיוביות..סיוון